Filizlenen bir eTicaret

Araştırma
13 Eylül, 2022
2 dakika okuma süresi
Makaleyi paylaşın
Filizlenen bir eTicaret

Türkiye’deki en büyük çiçek yetiştiricilerinden biri geniş bitki ürün yelpazeleri için, çok yönlü, güvenli ve sürdürülebilir bir çözüme ihtiyaç duyduğunda, en ileri ürünümüz ‘FloralBox’u bütün ihtiyaçları karşılayacak bir ambalaj çözümü olarak tasarladık.

Filizlenen trendlere cevap vermek

Queen Agriculture için, internet üzerinden çiçek satışı müşterilerine sundukları yeni bir iş segmenti. Kendilerini rakiplerinden ayrıştırmak amacıyla bizden iki zorluğun üstesinden gelecek yenilikçi bir nakliye tarzını tasarlamaya yardım etmemizi istediler.

  • Farklı tip ve ebattaki saksı bitkilerinin teslim noktalarına kolayca ve hasar görmeden sadece tek bir tip kutuda gönderilmesi
  • Tüketicilerin markayla ve kutu açılımı sırasında kusursuz bir deneyim yaşaması

İnovasyon ekibimiz ödüllü FloralBox ürünümüzle işlevsel ve benzersiz bir çözüm buldu.

FloralBox farklı tip ve ebattaki ve çeşitli kombinasyonlardaki saksılı bitkilerin güvenli nakliyesi için modüler bir sistem sunan bir eTicaret çözümüdür. Her tipe uygun bir bağlantı yuvası sayesinde farklı bitkilerin değişik koruma ihtiyaçları karşılanır. Bu bağlantı yuvaları küçük bitkilerin devrilmesini önlemek için sabitleyici olarak ya da hassas çiçeklerin yapraklarını yolda gerçekleşebilecek ağır sarsıntılardan korumak üzere kullanılabilir.

Bu ikili işlev basitçe yuvanın yukarı doğru ya da baş aşağı çevrilerek kullanılmasıyla sağlanır. Queen Agriculture’un eTicaret işinde artık satın alma, depolama ve iç lojistik süreçlerini kolaylaştıran tek bir ambalaj yeterli oluyor. Plastik dolguları ve sargıları ortadan kaldıran %100 oluklu bu çözüm, FloralBox’u tamamen geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir bir ambalaj sistemi haline getiriyor.

Queen Agriculture’ın Pazarlama ve Marka Müdürü, neden Mondi ile çalışmayı tercih ettiklerini anlatıyor: "Yenilikçi çözüm ortağımız olarak Mondi, büyüyen müşteri taleplerini karşılamamıza yardımcı oluyor. FloralBox’un çok yönlülüğü ve dayanıklılığı sayesinde farklı türde ve ebatta bitkileri zarar görmeden ve gereksiz plastik kullanmadan teslim edebiliyoruz. Ürün sevkiyatımızda Mondi’nin desteğiyle inovasyonu sürdüreceğimize güvenim sonsuz.” FloralBox kullanılmaya başlandığından beri internet satışları arttı ve tüketiciler bitkilerin kendilerine ulaştığında bozulmamış olmasından ve kutu açılım deneyiminden çok memnun.

Daha temiz bir gelecek için yenilikçi bir tarz

Güvenli ürün nakliyesinden benzersiz kutu açılımı sunumuna kadar bir yelpazede, FloralBox kağıt ambalajda inovasyonu, sürdürülebilir ve doyurucu bir son kullanıcı deneyimiyle birleştiriyor.

Mondi Tire Kutsan’ın Ürün İnovasyon Müdürü Fatoş Adak, “FloralBox daha iyi bir dünyaya katkıda bulunma vizyonumuza uygun olduğu gibi, plastiğin yerine geçecek sürdürülebilir çözümler yaratmak konusunda bir sonraki akılcı adımımızı teşkil ediyor. Ambalaj çözümlerimizin çevresel ayak izini üç aksiyonla azaltmaya çalışıyoruz –Değiştir, Azalt, Geri dönüştür. FloralBox da bu kapsamda üzerinde çalıştığımız pek çok faydalı tasarımdan biri. Bunun sonucunda, e-çiçek sevkiyatlarında oluklu mukavva saksıların plastik saksıların yerini alacağı bir proje başlatmış olduk.” diyor.

Ürünler ve çözümler
eTicaret
Makaleyi paylaşın